YouTube-ster Kastiop

Misschien zegt de naam Kastiop jou niets. Zowat alle jongeren vanaf 10 kunnen je vertellen dat hij een grote youtube-ster is. Kastiop vermaakte zijn 300.000 abonnees met video’s over gamen en grappige commentaren op animatiefilmpjes. U leest het goed, vermaakte.

Kastiop stapte recent uit het leven. Zijn volgers geven aan dat het verlies voor hen heel zwaar is. Ze voelen de pijn van iemand heel intens missen. Jongeren zoeken steun bij elkaar door filmpjes als eerbetoon met #ripkastiop te delen. Ook kanalen als Wat Wat en Awel worden op zo’n momenten overspoeld.

Jongeren zoeken iemand waar ze hun verhaal kwijt kunnen. Iemand waarbij ze zichzelf kunnen zijn, waarbij ze hun emoties op tafel kunnen gooien zonder veroordeeld te worden. De anonimiteit op kanalen als Wat Wat en Awel geven veiligheid. Uit onderzoek weten we dat verbondenheid zorgt voor een vertrouwensrelatie. Een relatie die ervoor zorgt dat donkere, moeilijke gedachten bespreekbaar worden.

Vergis u niet! Jongeren hebben honderden vrienden maar praten over hun eigen emoties doen ze niet met hen. Meer dan ooit blijkt de nood aan sociale en emotionele vaardigheden onnoemelijk hoog.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan doen?

Neem hier contact