Ik werk in het buitengewoon onderwijs en met leerlingen met een meervoudige beperking. Het is een uitdaging om in deze doelgroep te werken rond weerbaarheid en sociaal emotionele ontwikkeling. Veel methodes benaderen dit thema op een talige manier. Ik ging op zoek naar een methode die de leerlingen dingen laat ervaren en zich eigen maken.

Confucius:

Vertel het me en ik zal het vergeten.Laat het me zien en ik zal het onthouden.Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.

Ik volgde de driedaagse opleiding Rots en Water©, ging hiermee aan de slag en ervaarde dit als positief. Ik liet me inspireren door de schaal van emotionele ontwikkeling van A. Dösen, de draad van G. Vignero.

Als moeder van schoolgaande kinderen en leerkracht werd ik geconfronteerd met storend of moeilijk gedrag in de klas en op de speelplaats. Het is mijn droom om kinderen te laten groeien naar individuen die respect tonen voor zichzelf en de anderen, die constructief kunnen samenwerken, hechte vriendschappen kunnen ontwikkelen,… Vanuit mijn kennis en expertise ontwikkelde ik een programma om leerkrachten hierin te ondersteunen.

Ik geloof niet in een dure workshop die ik 8 weken komen geven en waarna het wel zal lopen. Wel geloof ik in een verandering door een gedragenheid op een school. Mijn droom is om mezelf overbodig te maken. En daarbij wil ik jullie ondersteunen in dit proces. Daarom deel ik het materiaal met jullie en laat ik jullie het initiatief nemen. Ik en Jij wil geen extra werk creëren en daarom kan je het programma integreren in de dagelijkse werking.

Ik en Jij – Rozenhof 26, 9920 Lovendegem
annelies@ikenjij.be – 
Annelies Serroen: 0474/21 11 14